Scoala Postliceala Dimitrie Cantemir Tirgu-Mures este persoana juridica de drept privat si de interes public si face parte din Sistemul National de Invatamant.
Scoala Postliceala Dimitrie Cantemir Tirgu-Mures este unitate de invatamant ACREDITATA prin ORDINUL MINISTRULUI NR. 6207 din 18.12.2009 publicat in Monitorul Oficial al Romaniei partea I Nr. 6 / 05.01.2010.
In anul 2015 Scoala a obtinut Atestatul privind calitatea educatiei oferite raportata la indicatorii de performanta realizati din standardele de calitate.
Scoala Postliceala Dimitrie Cantemir Tirgu-Mures organizeaza examene de absolvire, gestioneaza si elibereaza acte de studii recunoscute de Ministerul Educatiei Nationale.
Scoala Postliceala Dimitrie Cantemir Tirgu-Mures a fost infiintata in anul 1992, raspunzand cerintelor pietei muncii din ce in ce mai ridicate de specialisti nivel 5 conform nomenclatorului european.
Cu o evolutie strans corelata cu dinamica foarte mare a pietei muncii de resort, Scoala Postliceala Dimitrie Cantemir a atins in clipa de fata un nivel inalt al calitatii in educatie, avand in permanenta drept reper standardele de calitate elaborate de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar.
Crearea conditiilor de acces la educatie de calitate si inalta performanta pentru tineri si adulti in vederea formarii ca oameni si profesionisti de cariera - integrati in dimensiunea europeana a cerintelor vietii si pietei muncii.
Serviciile oferite de Scoala au la baza calitatea, performanta, promovarea valorilor europene, egalitatea sanselor.
Scoala incurajeaza competitia si performanta si promoveaza ca valori cheie: deschiderea - catre nou, in relatiile interumane, catre bunele practici europene si pentru parteneriat - dezvoltarea personala, cresterea eficientei si activitate de echipa.
Scoala Postliceala Dimitrie Cantemir Tirgu-Mures utilizeaza curriculum national pentru toate specializarile existente si de perspectiva.
Scoala Postliceala Dimitrie Cantemir este localizata in partea de est a municipiului Tirgu-Mures, in cel mai mare cartier al orasului - Tudor Vladimirescu, pe str. Bodoni Sandor, nr. 3-5, in cadrul Campusului Dimitrie Cantemir.
Eficienta externa a furnizorului de educatie este indicatorul de baza al rentabilitatii investitiei in unitatea de invatamant. Eficienta externa reprezinta procentul de absolventi care, in timp util si in conditii optime, reusesc insertia pe piata muncii de profil - in specializarea pentru care unitatea de invatamant respectiva i-a scolarizat (si in care cursantii au investit).